Forradalom a mosásban

Méregmentes és környezetvédő mosás mosógolyóval
(a hagyományos mosásnál legalább 2,5x olcsóbban)

Moss a 21. századi vegyszermentes csúcstechnológiával, mert így:

 • ruháid tovább megőrzik élénk színüket és puhaságukat
 • pénzt spórolsz
 • véded az egészséged és a természetet

Egyre több otthonban mosnak mosógolyóval, mert ez a jövő. És a legjobb: nem kell lecserélned a mosógéped!

Figyelem: ha ezt elolvasod, 

soha többé nem akarsz hagyományosan mosni

Belegondoltál már, hogy miért népbetegség az allergia, az ekcéma, a bőrkiütés és a többi „civilizációs ártalom”?

Nagyanyáink korában is létezett az allergia, persze – de messze nem ilyen mértékben.

Az egyik fő ok az, hogy modern életünkben folyamatosan körbevesszük magunkat agresszívebbnél agresszívebb vegyszerekkel. Kezelik az ételed, kezelik a használati tárgyaid… és igen, erős vegyszerekkel mosod ki a ruháidat is.

Annyi vegyszer vesz minket körül, hogy gyakorlatilag egy kémiaszertárban élünk.

Természetes, hogy immunrendszered hiperérzékenységgel válaszol.

A legrosszabb az, hogy az allergia még a legkisebb gondunk.

Méregben áznak a ruháid

A modern mosószerek fő összetevői a különféle anionos detergensek. Ezek olyan felületaktív anyagok, amelyek a vízmolekulák felületi feszültségét megváltoztatják és így a víz képes kiszedni a szennyeződéseket a ruhákból.

A gond az, hogy ezek nagy mennyiségben maró és irritáló hatásúak, kis mennyiségben pedig hosszú távon roncsolják az egészségedet:

rongálják a sejtjeid
épségét

károsítják az
idegrendszered

felborítják a bőröd biokémiai egyensúlyát

Mivel nagyon agresszív vegyi anyagokról beszélünk, ezért sok embernél allergiás reakciókat és bőrkiütést okoznak (ha neked is viszket a bőröd a mosószerektől, akkor tudod, miről beszélek).

Talán most arra gondolsz, hogy a mosószer kimosódik a ruhádból. Ez egy tévhit.

A hagyományos mosószer folyamatosan mérgez téged

Ezekben a percekben is, ahogy ezt olvasod, a ruháidból fokozatosan szívja fel a bőröd a mosószer maradékát – azt a maradékot, amit mosáskor beivott a ruhád anyaga (még 10 öblítéssel sem tudod teljesen eltávolítani).

A mosószer mérgében áztatott ruhád minden négyzetcentiméterén 0,4 mikrogramm vegyi anyag marad. Egy év alatt 29,2 gramm detergenst is felszívhat a tested – ez pedig lerakódik a májadban, az agyadban, a tüdődben és a sejtjeidben.

Nyugdíjas korodra 2 kg detergens került a szervezetedbe (ennek egy része természetesen kiürül, egy része viszont folyamatosan belülről mérgez).

Csak hogy értsd, hogy ez milyen mennyiség: ennek huszada (100 gramm) képes megölni egy 300 kilós lovat.

A mosóporod anyaga mérgező

Ha megnézed a mostani mosószered, szinte biztosan ráírták a csomagolására, hogy „súlyos szemirritációt okoz”.

Az öblítődön valószínűleg ez áll: „allergiás reakciót válthat ki”.

A gyártók nagyon szívesen lehagynák ezeket a feliratokat –szerencsére az egészségügyi előírások rákényszerítik őket a figyelmeztetésre, mert ezek egyszerűen ilyen erős vegyszerek.

Csak a ruháinkat akartuk kimosni – helyette kimossuk az életet a folyóinkból

Az anionos detergensek nagyon lassan bomlanak le, ezért a szennyvízzel eljutnak a folyóinkba, onnan pedig az óceánjainkba. Ezek a vegyületek csökkentik a víz széndioxid-elnyelési képességét, ez pedig ma súlyosabb probléma, mint a történelemben bármikor. A globális felmelegedés egyik fő oka az üvegházhatást okozó széndioxidgáz – jelenlegi mosóporainkkal minden egyes mosással a bolygó védekezőképességét roncsoljuk.

A mosóporok foszfátvegyületeit élvezettel lakmározzák a cianobaktériumok (1 gramm foszfát 5-10 kg cianobaktériumot tenyészt).

Ez a baktérium felborítja a víz élővilágát és halálosan mérgező.

Nem tudjuk nyugtatni magunkat azzal sem, hogy az anionos detergens csak a környezetben pusztít (ez is elég nagy baj). A víztisztítók gyakorlatilag semennyire nem tudják szűrni vagy megkötni a vegyületet, tehát a csapvízzel visszajön a lakásodba.

Onnan pedig a sejtjeidbe.

Mi a megoldás?

Mosni mindenképp kell.

De mind a környezetünk, mind az egészségünk érdekében találnunk kell egy olyan módszert, ami:

 • vegyszermentes, így megőrzi az egészséged és óvja a környezetet
 • kényelmesen használható
 • ugyanúgy tisztít
 • és ne kerüljön többe, mint a jelenlegi mosószeres mosás

Ezt a mosógolyó mind egyben tudja.

Sőt még ennél is többet.

A forradalmi mosógolyó elhozza a 21. századi egészséges és környezetvédő mosást

A mosógolyó vegyszermentesen tisztít

A közepén levő turmalingolyócskák mozgása gyenge mágnesességet hoz létre, ami képes megváltoztatni a víz felületi feszültségét, ezáltal tisztít. Ugyanazt a hatást váltja ki, mint az anionos detergens, csak a mosógolyó nem kémiai, hanem fizikai úton. (A felületi feszültség megváltoztatásán alapszik minden mosás, mert a vízmolekulák csak így tudják a kosz molekuláit „megkötni” és eltávolítani.)

A zeolit pórusos felépítése szivacshoz hasonlatosan kíméletesen kisimogatja a koszt ruháidból és elnyeli a víz sóit (tehát a víz lágyabb lesz, ruháid pedig puhábbak). Mivel molekuláris szinten pórusos, ezért nem sérti fel a ruhák fonalait, azok tovább maradnak pihe-puhák, kényelmesek és gyönyörűek.

A ritkaföldfém javítja a víz elektromosságvezető képességét, így a mosógolyó még hatékonyabban harcolhat a szennyeződések ellen, mosásod még hatékonyabb lesz.

A kék golyóban levő ezüst baktériumölő és fertőtlenítő, ezért ruhád nemcsak tiszta, hanem higiénikus is lesz.

Ez az összetétel ugyanúgy mos, mint a mosószer

De semmilyen vegyszert nem használ, így sem a testedbe, sem a környezetbe nem kerülnek mérgek.

A legmakacsabb foltokat a hagyományos mosószerek sem szedik ki (bármit is mondjon a reklám), így a mosógolyó sem – viszont minden, amivel a jelenlegi mosószered megbirkózik, azzal a mosógolyó is.

Így tehát a mosógolyó egészséges és környezetvédő alternatívája a mosószeres mosásnak.

Nem „majdnem olyan”, hanem olyan. Csak vegyszermentes, környezetbarát és olcsóbb.

A mosógolyó még kényelmesebben használható, mint a jelenlegi mosószered

A most meglévő mosógépeddel tudod használni (a csomagban találsz hozzá használati leírást is).

Nem a vízparti mosáshoz térünk vissza, nem a kádban kell ruhákat átmosni, hanem a jelenlegi mosógépedet használhatod. Ez azért fontos, mert a környezetvédelem úgy terjedhet a leghatékonyabban, ha az kényelmes.

Sőt! A mosógolyóval még egyszerűbb is a mosás, mert nem kell mosószerrel babrálnod és – ha szeretnéd – az öblítődet is elhagyhatod.

2,5-3,5x olcsóbban moshatsz

Kiszámoltad már, hogy mennyi pénzt folyatsz ki a mosógépeddel a szennyvízbe?

A mosóporoknál 70-90 Ft-ra jön ki egy mosás. Hozzájön még az öblítő, ami 20-40 Ft-ot kóstál alkalmanként. Ez összeadva 90-130 Ft per mosás.

Ezzel szemben a mosógolyó szettje 400 mosásra elegendő, így 37 forintra jön ki egy mosás. Ez a példánkban használt legolcsóbb hagyományos mosásnál is két és félszer olcsóbb.

Természetesen lehet, hogy találsz a példánál is olcsóbb mosóport és öblítőt, ám a 2,5x-es árcsökkenés már olyan jelentős, hogy a legeslegolcsóbb mosóporokkal is kacagva tud versenyezni (és nyerni) a csodálatos mosógolyó.

A ruháid hálásak lesznek, ha
mosógolyóval kényezteted őket

A mosógolyó vegyszermentesen és kíméletesen mos, ezért ruháid fonalszerkezete ép marad, a szövetek megtartják a festékanyagokat.

Ezért nem kopnak és fakulnak a színek, ruháid nem válnak keményebbé. Megmaradnak olyan kényelmesnek és frissnek, mintha most hoztad volna ki őket a boltból.

Mindenre kiterjedő biztonság – védi a mosógépet, a gyermekeket, a ruhát és a környezetet is

Green heart made of grass isolated on white

A mosógolyóból nem oldódnak ki anyagok.

Alapvető, hogy nem oldódnak ki mérgező vegyszerek belőle (mert a mosóporral ellentétben ez teljesen vegyszermentessé teszi a mosást), de az összetevői (turmalin, zeolit, nemesföldfémek, ezüst) is a golyóban maradnak, mert vízben oldhatatlanok.

Washing machine.

Védi a mosógépedet.

Kémiailag puhább anyag, mint a mosógépdob, így nemhogy összetörni, de még megkarcolni sem tudja. (Ahogyan a gyémántot sem lehet a nála puhább fémmel karcolni.) Mivel lágyítja a vizet, így még jót is tesz a géped alkatrészeinek.

Stack of blue jeans

Óvja a ruháidat.

Lekerekített felülete miatt még a legnagyobb balszerencsével sem tud megakadni benne semmilyen ruha. Nem tép, nem roncsol, nem szaggat.

Cloth diaper

Teljesen gyermekbarát.

Amíg a mosópor mérgező (és gyermekektől távol tartjuk), addig a mosógolyóval nyugodtan eljátszadozhat egy gyermek, amíg anya bepakolja a gépet. A mosógolyó mentes minden méregtől.

Brown puppy

Természetesen kisállatbarát.

A macska és a kutya is játszhat vele, mert nem tudnak megsérülni tőle. A legrosszabb mellékhatás az, hogy csapnak egy kis zajt (és ártatlan fejjel néznek, hogy nem ők voltak).

Mindannyian felelősök vagyunk a jövőért

Nagyon gyakori érv (sajnos), hogy a környezetvédelem a nagy cégek, kormányok és hatalmas gyárak dolga lenne. Az a rész igaz, hogy az ő ökológiai lábnyomuk nagyobb, ám ettől még mindannyiunknak meg kell tennünk a magunk részét.

Több mint 7 milliárd ember él a bolygón. Ha mindenki a környezetre figyelve élne, akkor most nem állnánk egy klímakatasztrófa küszöbén.

A jövő generációi meg fogják kérdezni tőlünk, hogy mi a saját életünkben mit tettünk azért, hogy a globális felmelegedést és a klímakatasztrófát elkerüljük.

Chemical plant
Zero waste, Recycling, Sustainable lifestyle concept, flat lay

„Hát, a kormányok sajnos teszetoszák voltak és…”

„Nem, Anya. TE mit csináltál a saját életedben, hogy változás legyen? Olyan boltokban vásároltál, olyan ruhákat választottál, olyan csomagolást használtál, úgy közlekedtél és úgy mostál, hogy azzal segítsd visszafogni a globális felmelegedést?”

Minden nap döntéseket hozunk meg – az a döntést, hogy megoldói vagy okozói vagyunk-e a problémának.

Minden egyes mosóporos mosás „még egy mosásnyi adaggal” terheli a környezetet. És ezek a „még egy mosások” összeadódnak: évente 4 millió tonna mosószert és háztartási vegyszert használunk fel. Csak Európában.

Ez mind a folyókban, a tengerekben és az ivóvízben köt ki. És utána benned.

Itt a lehetőséged, hogy még többet tegyél

Váltsd ki a vegyszeres mosást a 21. század egészséges és környezetvédő mosógolyós mosására. Úgy csökkented az ökológiai lábnyomodat, hogy közben az az egészségedet és a pénztárcádat is óvod.

Bónusz

minden mosógolyó megvételével 1 fenyő ültetéséhez járulsz hozzá.

Legyél az első 100 rendelő között és ajándékozd meg magad!

Tudom, hogy a szokások megváltoztatása nehéz – nekem is furcsa volt először mosógolyóval mosni.

Ezért szeretném, ha ünneppé tennénk a váltást!

1 szett mosógömbcsomag
(2 db a csomagban, mindkettő kell a mosáshoz)
most mindössze 14 980 Ft

A mosógolyóhoz gyakran választják:

 • Akció!

  Kristály deo

  4 550 Ft 3 990 Ft
  Kosárba teszem
 • Bio öblítő – 1 000 ml

  1 180 Ft
  Kosárba teszem
 • Akció!

  Mosódiós mosogatószer

  5 040 Ft 4 299 Ft
  Kosárba teszem

Ha az első 100 rendelő között vagy, akkor ajándékod:

ingyenes kiszállítás

(futárszolgálattal, az egész
ország területén)

mosóparfüm

(1500 Ft érték, hagyományos öblítő helyetti környezetbarát - "meglepetés" illattal!)

„Higgy a ruháidnak”

30 napos elégedettségi garancia

A mosógolyó egészségesebb ruhákat és környezetvédőbb mosást ad neked – a hagyományos mosásnál olcsóbban. Mi is így mosunk.

A 30 napos elégedettségi garanciával nyugodtan, kényelmesen és kockázatok nélkül kipróbálhatod, hogy miért mosnak egyre többen mosógolyóval.

Ez azt jelenti, hogy ha a mosógolyóval nem lennél elégedett, akkor csak küldd vissza nekünk és visszakapod a teljes vételárat. (A garanciális ügyintézés gyors és egyszerű.)